Suport

Instalare, utilizare, ghidare, suport.

Îți mulțumim că folosești serviciile noastre.

Suntem aici ca să ajutăm.

Departamentul tehnic poate fi contactat prin email, la adresa  support@globsatip.com.  Încercăm să soluționăm pe loc sau revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Ai nevoie de ajutor pentru instalarea inițială?

Vezi mai jos un ghid video pentru inițializarea receiverului GlobSatIP.

Ai întâmpinat erori la instalare?

Selectează mesajul de eroare afișat de receptorul tău pentru a vedea posibile soluții.

– clic pe fiecare bară –
Terminal configuration is not accurate. Please contact your operator for further information.

Mesaj de eroare: Terminal configuration is not accurate. Please contact your operator for further information.

Dacă furnizorul serviciului de televiziune prin satelit împerechează modulul CAM cu cartela de decriptare (cartela poate fi introdusă doar în acea serie de modul CAM), vei primi eroarea de mai sus, în cazul în care informația privind această împerechere nu este primită de la satelit.

Așteaptă maximum 30 de minute cu receptorul pornit și reîncearcă. Dacă eroarea nu dispare, trebuie să suni la serviciul clienti al furnizorului tău de servicii TV și să le comunici eroarea. Acestia îți vor retransmite împerecherea CAM-ului cu cardul, este important ca receptorul să fie pornit pentru primirea informației de la satelit.

Această informație de împerechere nu este transmisă către tine pentru o foarte lungă perioadă de timp, deci trebuie să ai conectat CAM-ul la satelit (prin intermediul receptorului GlobSatIP) cât mai repede după retrimiterea informației de împerechere.

You do not have the rights to access the program.

Mesaj de eroare: You do not have the rights to access the program.

Acest mesaj de eroare apare atunci când nu au fost primite drepturile de vizionare de la furnizorul serviciului TV pentru perioada curentă. Aceste drepturi sunt transmise pentru o lună de zile, iar dacă echipamentul nu este conectat la satelit în ziua în care aceste drepturi se schimbă, ele nu vor fi primite.

Cu alte cuvinte, prima dată când vei deschide televizorul fără a avea aceste drepturi, vei primi eroarea de mai sus. În funcție de furnizorul serviciului TV, aceste drepturi sunt trimise la intervale regulate sau la cerere. Dacă primirea drepturilor de vizionare nu are loc in maxim 30 de minute, trebuie să suni la furnizorul serviciului TV și să le ceri retransmiterea acestor drepturi.

Pentru a verifica drepturile curente de vizionare poți accesa meniul receptorului în felul următor:

• Accesează meniul CA (Common Access). Meniul ce va fi prezentat acum poate fi diferit în funcție de versiunea de CI+ oferită de furnizorul serviciului TV. Alege “Consultation”.

• Apoi alege “Rights Consultation”.

• Selectează operatorul și apoi “Class”, după care vei putea vedea intervalul pentru care ai drepturi de vizionare. Sunt afișate toate drepturile de vizionare primite vreodată, cele mai noi fiind primele în listă.

 

Asigura-te ca ai platit abonamentul TV la operatorul tau. Pentru Orange TV poti accesa acest link pentru plata. Pentru efectuarea platii, poti sa introduci codul de abonat in loc de numar de telefon.

Authentication...

Mesaj de eroare: Authentication…

Acest mesaj apare în procesul de autentificare a cartelei.

Schimbă canalul în mod repetat. Dacă apare un mesaj de eroare, poate fi unul dintre cele anterioare. Dacă receptorul nu răspunde la comenzile telecomenzii, întrerupe alimentarea receptorului cu curent electric pentru 5 secunde și repornește-l.

Connecting to server...

Mesaj de eroare: Connecting to server…

Acest mesaj apare atunci când conexiunea IP între receptor și tunerul de satelit nu s-a realizat încă. În mod normal, mesajul trebuie să dispară rapid. Dacă mesajul de eroare nu dispare, este posibil să fie o problema de comunicare IP.

Verifică dacă ledurile din spatele mufei portului de rețea (locul din spatele receptorului unde se conectează cablul de interent) ale receptorului sunt aprinse (atât cel verde, cât și cel galben). Dacă da, verifică configurația rețelei (apasă butonul MENU de pe telecomandă, selectează „Network” și asigură-te că opțiunea DHCP este activă. Serviciul nu va funcționa în cazul în care se setează o adresă de IP fixă incorectă.

Program is scrambled.

Mesaj de eroare: Program is scrambled.

Acest mesaj apare cand canalul accesat nu face parte din oferta abonamentului tău la televiziune prin satelit. În principiu, acest mesaj de eroare mai poate aparea atunci când cartela introdusă în echipament nu este compatibilă cu sistemul de decriptare a canalului selectat sau atunci când nu ai o cartelă de decriptare.

No signal.

Mesaj de eroare: No signal.

Acest mesaj de eroare apare atunci când conexiunea IP este întreruptă sau când canalul ales nu are semnal de la satelit. Este posibil sa nu existe semnal de la satelit în condiții meteo nefavorabile la locația recepției semnalului de satelit (locația GlobSatIP).

No channels available.

Mesaj de eroare: No channels available.

Acest mesaj de eroare apare în cazul în care există o eroare a profilului operator. Profilul operator există doar în cazul în care ați introdus în receptor un modul CAM CI+ versiunea 1.3 cu această funcționalitate. Profilul operator sorteaza și numerotează canalele în ordinea dorită de furnizorul serviciului TV (sortarea canalelor în funcție de importanță și gen). Pentru a reseta (reâncărca) profilul operator la setările din fabrică, trebuie să accesați Meniu/CA/Settings/Factory Reset. Apăsați de 2 ori OK pe butonul de la telecomandă pentru resetare. Pe lângă profilul operator, în receptor este stocat și profilul original, adică acela care conține lista canalelor în ordinea în care au fost scanate. Pentru selectarea profilului original, apăsati Meniu/Channels/Operator Profile și selectați Original.

Ai nevoie de manualul de utilizare?

Manualul de utilizare pentru Receptorul GlobSatIP poate fi consultat online sau descărcat mai jos, în format PDF.

Dacă browserul tău blochează deschiderea fișierului PDF, te rugăm să folosești opțiunea „clic dreapta” a mausului, apoi să selectezi opțiunea de descărcare a manualului (fișier PDF) în computerul tău („download linked file”, „save link as” etc., în funcție de browserul folosit). Apoi, pentru deschidere și vizualizare, poți folosi Adobe Acrobat Reader, disponibil gratuit aici.