Întrebări frecvente

Află ușor ceea ce te interesează.

TELEVIZIUNE PRIN SATELIT, FĂRĂ ANTENĂ

Răspunsuri la cele mai dese întrebări.

Dă clic pe fiecare întrebare, ca să vezi răspunsul.

Ne poți contacta prin orice mijloc, dacă ai și alte nelămuriri cu referire la serviciile noastre, modul de funcționare, comandă și plată, livrare, setări sau orice alt detaliu care să te ajute să înțelegi ce îți oferim și să te bucuri de serviciile noastre.

În ce constau serviciile oferite de GlobSatIP?

Îți punem la dispoziție un tuner de satelit dedicat ție pe care îl poți accesa prin internet, pentru ca tu să poți recepționa semnalul satelitului dorit fără o antenă parabolică. Tu ai control deplin asupra frecvențelor dorite a fi recepționate prin intermediul receptorului dedicat.

Cum funcționează serviciul?

Receptorul GlobSatIP instalat la tine acasă va funcționa în același mod ca și un receptor de satelit, respectiv vei putea alege satelitul și frecvențele dorite a fi scanate, dar în loc de conexiune către satelit prin cablu coaxial va utiliza un cablu de rețea. Acest lucru face ca antena de satelit să fie înlocuită de o conexiune la internet.

Unde sunt disponibile serviciile oferite de GlobSatIP?

Serviciile de acces la tunerul dedicat sunt realizate prin intermediul internetului.
Utilizatorul poate accesa diferite programe de pe satelitul dorit, dar are nevoie să achiziționeze separat un abonament la un furnizor de televiziune prin satelit, pentru a vizualiza programele incluse în acesta.
Utilizatorul trebuie să respecte termenii și condițiile impuse de furnizorul de televiziune prin satelit al cărui abonat este din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce privește locația de vizualizare a programelor incluse în abonament.

Ce canale de televiziune pot vedea prin GlobSatIP?

Poți vedea orice canal transmis de furnizorii de televiziune prin satelit transmiși de sateliții aflați în aria de acoperire a serviciilor GlobSatIP.
Pentru a vizualiza canalele codate, ai nevoie de un abonament la furnizorul respectiv de televiziune prin satelit.
Lista furnizorilor de televiziune prin satelit (cu linkuri către site-urile lor oficiale, unde sunt precizate și canalele disponibile) o găsești aici.

De exemplu, daca esti abonat Orange TV, poti avea acces la aceasta lista de canale.

Ce am nevoie ca să pot avea acces la televiziune prin satelit fără antenă?
  • Trebuie să dispui de o legătură rapidă la internet cu viteza minimă în orice moment al utilizării de 20Mb/s. Având în vedere că majoritatea conexiunilor la internet sunt de tip „best effort”, șansele cele mai mari pentru a obține o astfel de conexiune constantă sunt prin utilizarea unui abonament la internet prin fibra optică: FTTH (fiber to home) sau FTTB (fiber to building). Este posibil ca și o conexiune de bună calitate de tip VDSL să fie suficientă.  Mai mult, pentru ca imaginea să nu sufere degradări și întreruperi, această viteză trebuie să fie menținută pe tot parcursul conexiunii între receptorul tău și tuner.
    Pentru că noi îți oferim un tuner dedicat și nu facem video streaming, noi nu avem acces la conținutul pe care tu dorești să-l accesezi, ca urmare serviciul nostru nu are nici „buffering” și nici „adaptive bitrate streaming” ( ajustarea calității media în timp real pentru urmărirea conținutului în condiții de bandă diminuată). În cazul în care conexiunea între tuner și receptor nu are viteza suficientă în orice moment, media se poate întrerupe (ecran negru sau imagine fragmentata/pixelată) și revine când viteza este corespunzătoare.
    Pentru a testa viteza conexiunii poți încerca aici.
  • Conexiunea între routerul furnizorului de internet și receptorul GlobSatIP trebuie sa fie realizată doar prin cablu de rețea. Nu trebuie utilizată o soluție de tipul „Ethernet over Powerline” (adaptoare utilizate pentru aducerea internetului într-o altă cameră prin intermediul prizelor de curent electric).
  • Trebuie să achiziționezi de la noi un abonament lunar petru serviciile GlobSatIP și un receptor GlobSatIP, pe care îl vei conecta la televizorul tău și la internet.
  • Trebuie sa achiziționezi și un abonament de televiziune prin satelit de la unul dintre operatorii disponibili pe unul dintre sateliții acoperiți de serviciile noastre, cu condiția ca acesta să ofere ca și soluție tehnică un modul CI+ care se va introduce în receptorul GlobSatIP.
Cum mă abonez la distribuitorul de televiziune prin satelit la care doresc acces?

Verifici lista furnizorilor de televiziune prin satelit transmiși de sateliții aflați în aria de acoperire a serviciilor GlobSatIP… aici.
Contactezi distribuitorul preferat folosind datele de contact de pe site-ul său oficial, urmezi pașii recomandați de către acesta pentru abonare, obții modulul CI+ și cardul de decodare corespunzător.

Ce documente sunt necesare pentru abonarea la serviciile GlobSatIP?

Nu este necesar un document specific.

Ce tip de abonamente oferă GlobSatIP?

GlobSatIP oferă abonamente de acces pentru o lună, cu posibilitatea reactivării automate pentru luna următoare în cazul plății cu cardul bancar.

Mai multe detalii găsești în pagina dedicată, aici.

De când intră în vigoare opțiunea preplătită GlobSatIP și cum se activează serviciile?

Ai acces la serviciile GlobSatIP din momentul confirmării plății pentru o lună calendaristică.

Cât durează livrarea receptorului GlobSatIP?

Expedierea receptorului GlobSatIP se face în cel mult 3 zile lucrătoare de la comandă/plată. Transportul poate dura între 3 și 15 zile, în funcție de destinație.

Pot instala și seta singur receptorul GlobSatIP?

Receptorul GlobSatIP vine însoțit de indicații care să te ajute să parcurgi toți pașii necesari instalării și setării lui. Totodată, echipa noastră îți stă la dispoziție pentru întrebări, fie prin e-mail la adresa support@globsatip.com, fie prin telefon la numărul +40212049188.

Cum prelungesc opțiunea preplătită GlobSatIP?

Prelungirea accesului la serviciu se face automat la sfârșitul fiecărei luni calendaristice în același timp cu debitarea sumei corespunzatoare.

Cum pot întrerupe abonamentul la serviciile GlobSatIP?

Poți cere suspendarea serviciului si implicit a platii recurente în orice moment, dar cu minimum 5 zile lucratoare inainte de data de facturare. Suspendarea se realizeaza prin intermediul unui mail la adresa contact@globsatip.com. In caz contrar, serviciul va fi prelungit automat cu inca o luna calendaristica. Suspendarea devine efectiva cu ultima zi a lunii calendaristice preplatite.

De exemplu, dacă serviciul a fost activat pe 12 iulie, acesta va fi funcțional până pe 11 august la ora 24 GMT+2 și va fi reactivat automat pentru următorul interval până pe data de 11 septembrie ora 24 GMT+2.  Presupunând că în data de 9 septembrie ai solicitat dezactivarea serviciului, suspendarea va avea loc începând cu data de 12 octombrie ora 0 GMT+2. Dacă soliciți suspendarea în data de 3 septembrie (minimum 5 zile lucrătoare până la data facturării), serviciul va fi suspendat începând cu data de 12 septembrie ora 0 GMT +2.

Ce se întâmplă cu receptorul GlobSatIP după oprirea abonamentului?

Receptorul GlobSatIP este proprietatea ta din momentul în care l-ai plătit.

Poți reactiva serviciul în orice moment dorești.

Pot folosi receptorul GlobSatIP în locații diferite?

Din punct de vedere tehnic, receptorul GlobSatIP poate fi folosit în orice locație, oriunde ai fi, atâta timp cât este conectat la internet și ai o opțiune de access activă la serviciile GlobSatIP.

Receptorul GlobSatIP funcționează și cu servicii oferite de alte companii?

Nu. Receptorul GlobSatIP funcționează doar în tandem cu serviciile de acces la tunerul de satelit furnizat de GlobSatIP.

Suntem aici ca să te ajutăm. Am fi încântați să devii clientul nostru pe termen lung.